czwartek, 30 sierpnia 2012

Schab pieczony


Skład:
schab-05.kg
czosnek-5 ząbków
majeranek-2łyżki
oregano-2 łyżki
olej-10łyżek
sól 
pieprz
 
Wszystkie składniki mieszamy ze sobą i nacieramy nimi mięso i odstawiamy do lodówki na 4-5h
 

Zamarynowane mięso wkładamy do piekarnika na ok 1h-1,5h w zależności od wielkości mięsa. Przykrywamy je folią lub wkładamy w rękaw.
 
iii gotowe:)


6 komentarzy:

  1. Też często tak robię, przynajmniej wiem co jem, a smak jest extra!

    OdpowiedzUsuń
  2. Zrobiłam! Wyszedł przepyszny!!!!

    OdpowiedzUsuń
  3. W jakiej temperaturze powinno sie go piec ?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Świetny przepis ;) pieczeń wyszła soczysta ;-) dzięki i czekam na następny przepis

      Usuń
  4. Skusiłem się na upieczenie schabu na niedzielny obiad. Jako, że jestem singlem, raczkującym w kuchni, prostota przepisu zamieszczonego powyżej wydała mi się zachęcająca :)
    Smak marynaty wzmocniłem sokiem z połówki limonki - serdecznie polecam ten eksperyment. Idealnie wpasowuje się ona w ziołowo-czosnkowy aromat mięsa.

    Wyszło soczyste, aromatyczne, przepyszne. Wystudzone idealnie nada do dużej męskiej kanapki na następny dzień ;) Pozdrawiam autorkę bloga, czuję się zachęcony do wypróbowania innych przepisów.

    OdpowiedzUsuń