czwartek, 16 sierpnia 2012

Krem warzywny


Skład:
marchewka-2 szt duże
pietruszka-2 szt
seler-1 mały
por-pół
ziemniaki-4 szt duże
fasolka-garść
ziele angielskie-3szt
liść laurowy-3 szt
cebula-1 szt mała
czosnek-3 ząbki
pomidor-1szt

Wszystkie składniki kroimy w kostkę i wrzucamy do garnka.
 

Cebulę i czosnek podsmażamy na patelni i również dodajemy do garnka wraz z liściem laurowym i zielem angielskim.
 

Następnie zalewamy warzywa wodą (ok 1 cm wyżej niż warzywa) i przyprawiamy Vegetą (ok 1 łyżki)
Gdy warzywa są już miękkie,odstawiamy garnek z kuchenki i wszystko blenderujemy.
 

Przed podaniem doprawiamy jeszcze do smaku i wlewamy do miseczek i dekorujemy pietruszką:)
 

Smacznego:)

br<>Zimowa zupa krem

1 komentarz: