piątek, 27 lipca 2012

Faszerowana papryka


Skład :
mięso mielone wieprzowe-30dag
ryż-1 woreczek
cebula-1 średniej wielkości
papryka-3 sztuki
przecier pomidorowy-1 łyżka
przyprawa -ostra papryka
sol i pieprz
żółty ser-15dag
 

Paprykę kroimy na pół i czyścimy z nasion. Gotujemy ryż, a w między czasie podsmażamy cebulę pokrojona w kostkę. Gdy lekko się zarumieni dodajemy mięso mielone i podsmażamy do zarumienienia. Następnie doprawiamy solą, pieprzem, ostrą papryką i przecierem pomidorowym. Na koniec dodajemy ugotowany ryż z odrobina wody z gotowania.
  

Oczyszczoną paprykę faszerujemy naszym farszem i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika na 20 min. Po upływie tego czasu posypujemy paprykę startym żółtym serem i wstawiamy na kolejne 15 min.
i...Gotowe:)


SMACZNEGO!


Paprykujemy 3

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz