wtorek, 24 lipca 2012

Bruschetta


Skład :
chleb tostowy lub bagietka
pomidory-3szt
czosnek 3-4 ząbki
oliwki czarne- pół słoiczka
bazylia-garść
cebula-ćwiartka cebuli
rukola
masło-2 łyżki
szynka parmeńska

Do masła dodajemy zmiażdżone ząbki czosnku, mieszamy i gotowym masełkiem smarujemy chleb. Tościki wstawiamy do piekarnika, aż się zarumienią.
W tym czasie pomidory i cebulę kroimy w kostkę, oliwki w plasterki a bazylię i czosnek drobno siekamy.
 

Wszystkie składniki łączymy ze sobą, solimy, pieprzymy i lekko skrapiamy oliwą z oliwek.
Po wyjęciu chrupiącego pieczywka kładziemy na każdą kromkę trochę rukoli i wymieszane wcześniej pomidorki.
Wedle uznania możemy ułożyć na wierzchu plasterek szynki parmeńskiej.
 

SMACZNEGO! :)

Kanapki, kanapeczki!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz